Hur många bankkonto-konton ska man ha?

12
Jag har ett Bankkonto, Plusgiro, Paypalkonto, Google Adwords konto och andra pengakonton hos diverse olika företag. Ska alla dessa ha ett unikt kontonummer i kontoplanen? I så fall är det ju lätt hänt att man skriver fel siffra ibland.

Ska jag alltså hitta på ett kontonummer för Paypalkontot (T.ex. 1941) och ett annat för Google Adwords kontot? (T.ex. 1942), eller kan jag bokföra dessa på 1940 ("Övriga konton")?🙁
632
3
Du ska använda olika för alla. Det lätt att någon transaktion missas och då är det svårare att stämma av kontot om flera blandas för övrigt.
12
Ok tack! Men om jag tankar på min pott på Google Adwordskontot med säg 1000 kr, ska jag då bokföra denna tankning när den sker eller vänta tills Google drar pengarna från potten? Var går skillnaden mellan ett bankkonto och en "pott-liknande" konto typ ett telefonkort, eller busskort? Så länge pengarna finns på kontot är de fortfarande mina.
26
1
Problemet är väl typ busskort och telefonkort kommer du inte kunna få tillbaka.. Och efter varje bussresa, eller telefonsamtal måste du isåfall bokföra den händelsen på det "kontot". Så när du köper busskort, eller telekort via företaget skulle iallafall jag bokföra det som kostnad liksom.
Med vänlig hälsning Secton Detektivbyrå http://secton.se Specialister på spaning och utredningar som otrohet, familjeärenden och bakgrundskontroller.
25
Så få konton som möjligt enligt mitt förmenande. Då med avstämningar månadsvis. Med god ordning torde detta inte vara något större besvär. Men smaken är som baken delad ... Rekommenderar annars två bankkonton ett 1930 (förr kallat Checkkontot) för löpande transaktioner och ett placeringskonto 1940 som säkerhet kontra kreditkort etc knutna till 1930. Peter / saldosystem.se

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.