Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: Bokföringsfrågor gällande Tradera försäljning

Bokföringsfrågor gällande Tradera försäljning 27 jul 2013 15:08 #47491

Hej

Jag använder faktureringsmetoden, 99% begagnade varor och kunderna är uteslutande privatkunder och betalningen sker i förskott

Har några frågor om bokföring gällande försäljning via Tradera. Det jag hittat och läst är många steg och lika många svar har.


I traderas auktioner så finns det två möjligheter via ett vinnarmail. Antingen så skickas det ut automatiskt eller via en manuell hantering. oavsett vilket så kan man ange tex olika fraktpriser och lösningar eller avhämtning.

Vid en försäljning så kan även kunden invänta flera auktioner eller dela upp betalningen samt betala och sedan hämta eller betala vid hämtning och en del vill bara bjuda och inte betala.

Skriver jag ut vinnarmailet som ett underlag inkl porto och kunden betalar men hämtar då stämmer inte summan. Samma sak vid en faktura, där finns även risken att vid ett automatiskt vinnarmail så kan kunden betalar direkt men inte samma bank då kommer inte in på ett par dagar eller att han väljer en annan frakt tex.

När en betalning är gjord så kan man bokföra det som en kontant
betalning och då hamnar det på kassakontot, men risken finns även
här att beloppet inte stämmer.

Som jag ser det så skapar man fakturan med kontant betalning efter att man ser pengarna på kontot och anger frakt och inbetalt belopp och sedan gör en överföring från kassakontot till bankontot.

Är detta den enda lösningen och framförallt är det rätt ? Visma gav ett lite luddigt svar.


Man ser ofta inte frågorna förens man har problematiken framför sig.

Välj kommun från listan