Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: Betala undervisningsavgift som egenföretagare?

Betala undervisningsavgift som egenföretagare? 30 jul 2013 11:30 #47515

HEj allesammans!
Jag har kört mitt företag nu i 4 år, men ska börja studera i augusti. Skolan har en undervisningsavgift på 85000 per år. Jag tänker köra företaget parallellt med skolan (som är CSN berättigad) Skolan är ju momsfri, men kan jag betala undervisningsavgiften med företagets pengar utan att ta ut dem som lön? Utbildningen (3 år) stämmer med min bolagsregistrerade verksamhet. Jag minns vagt att jag läste nåt om det på Skatteverkets hemsidan, men hittar det inte nu. Har för mig att man bara kunde göra så om utbildningen var under en kortare period.

Finns det nån som har några erfarenheter?

Re: Betala undervisningsavgift som egenföretagare? 30 jul 2013 16:14 #47518

Det kvittar nog hur bra utbildningen stämmer in på ditt företags verksamhet. Utan det är nog mer din kunskap som är det viktiga.

Och ex så kan man utbilda sig för att följa med utvecklingen.

Men inte för att bredda sin kunskap.

På IT sidan så kan man som ett exempel lära sin windows 8 om man redan gör jobb på windows 7/vista/XP. För det är ju dit kunderna kommer att hamna någon gång.

Men att ex då utbilda sig på iPad skulle nog kunna stöta på problem.

Så att du skulle kunna få gå en 3 års utbildning det tvivlar jag mycket starkt till. Det är ju ingen naturlig fortsättning på vad du gör utan det är ju en utbildning som gör att du kommer att kunna ta andra kunder och andra jobb.

Hans

Välj kommun från listan