Uthyrning av fastighet

1
Hej!



Scenariot är följande:

Vi har en villa som vi hyr ut som till privatperson. Uthyrningen sker i egenskap av privatpersoner från vår sida. Inkomsten (Hyran) tar vi upp i deklarationen och beskattar den som inkomst av kapital.

Nackdelen med att hyra ut som privatperson är att räntekostnaderna, fastighetsskatt etc inte kan ställas som utgift mot inkomsten. :cry:



Finns det möjliget att starta enskild firma och lägga över uthyrningen på denna? Vad jag förstått kan man då dra av hela räntekostnaden, fastighetsskatten, reparationer etc. och därmed minimera den "beskattningsbara vinsten".



Jag kan tillägga att en del renovering står för dörren...



Om detta alternativ är möjlig, vilken bolagsform är att föredra :?

Möjlighet till F-skatt, tänker närmast på lyft av moms vid renovering :oops:



Tack på förhand :mrgreen:

Kenneth
720
[quote]Nackdelen med att hyra ut som privatperson är att räntekostnaderna, fastighetsskatt etc inte kan ställas som utgift mot inkomsten. :[/quote] [br] [br]I praktiken sker kvittningen ändå även om du inte ser det på samma sätt. Ex hyresintkter 100.000 - avdrag 4000 - avdrag 20% 20000 = intäkt från uthyrning 76000. Räntekostnader 50.000. Inkomst av kapital blir alltså 76.000-50.000 = 26.000 [br] [br]Genom företag: Resultat av verksamheten = Intäkter 100.000-räntor 50.000 - fastighetskatt 20.000 = resultatet 30.000 [br] [br]För att räkna mer exakt och riktigt måste man veta mer om de olika kostnaderna. [br] [br] [br][quote]Om detta alternativ är möjlig, vilken bolagsform är att föredra :? [br]Möjlighet till F-skatt, tänker närmast på lyft av moms vid renovering[/quote] [br] [br]Moms får du ändå inte lyfta eftersom du hyr ut till privatperson och alltså inte lägger någon moms på din hyresintäkt.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.