Hur skriver man ett kvitto som privatperson till företag

3
Har sålt ett domän till ett företag. Försäljningen blev 1000 kr.

Nu är det så här att jag sålde den som privatperson och behöver inte redovisa det till skatteverket eftersom det är en hobbyverksamhet samt inte handlar om en hög summa.
Jag har ingen företag, ingen f-skatte del.

Men däremot företaget som köpte varan behöver redovisa detta och därför ber om ett kvitto, mitt problem handlar om hur jag ska skriva ett kvitto.

Hur ska ett kvitto se ut? enkel Microsoft Word kvitto mall tillsammans med namn och adress uppgifter samt motparten och dels köp av vara.

Skulle vara tacksam om någon kunde hjälpa mig med detta, och kan ge ett ungefärligt struktur på hur kvittot ska se ut, samt om man får som privat person skriva kvitto till ett företag.
1468
246
Det behöver inte vara så märkvärdigt. Ditt namn och adress. Personnummer kan du ju ta med. Köparens namn och adress. Typ av vara/tjänst. Summa. Och det ska bara vara en summa, [b]inget[/b] om moms eller så. Och så din underskrift där du kvitterar att det är betalt, och datum. Tänk på att även om det är en hobbyverksamhet för din del, så är du skyldig att spara kvitton och liknande. Går din hobby med vinst så ska den deklareras, och det är skattepliktigt från första kronan vinst.
3
Jag har precis laddat ned ett kvittomall för microsoft word men jag undrar hur gör man med underskrift delen för köpare och säljare ifall man ska skriva ett kvitto, och om köparen och säljaren inte träffas? Ska jag skriva under på underskrift delen för både säljare (jag) och även för köpare (kund) genom datorn? Eller ska jag endast skriva mitt underskrift genom datorn och skicka iväg kvittot och sedan ska kunden skriva under precis som jag. Dessutom undrar jag ifall jag måste betala skatt på de 1000 kr som jag får in efter försäljningen, jag driver inget företag och försäljningen vara bara en slump. Tacksam för svar.
1468
246
Det är ju bara du som tagit emot pengarna som behöver skriva under. Principen är att hobby som går med vinst ska beskattas. Men har du bara en försäljning på 1000 kr så lär ju ingen bry sig om det. Dessutom får du ju först dra av dina utgifter, och man kan ju tänka sig att du har en dator för att kunna göra en hemsida, och den har väl troligen kostat mer än 1000 kr. Men sitter du som hobby och gör en hemsida i månaden åt folk, så måste du hålla reda på inkomsterna och utgifterna.
5
1

Här finns en mall för kvitto
1
Hej Ingvar, Hoppas få hjälp här
jag jobbar på ett företag inom internetbokhandel ( digitala försäljning) och ska beskatta min vinst.
ska starta en egen firma (näringsverksamhet) och söka om F- skatt och önskar bli moms registerad.

Min fråga är :Jag köper kurslitteratur från privatpersoner från olika webbplatser och då få jag" inte Kvitto" som jag behöver som Bevis för att skatteverket kunna dra av kostnaden i min egen firma. Om kvitto behöva uppställda  måste då privatpersoner( Säljare) skriver under den? Och att ange dennes Plusgiro/ barnkgiro som betalningsinformation? />hälsningar
/ G

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.