Hur gör jag med privatägd bil i AB

7
Hej, nu har jag precis startat AB från EF och är inte så haj på hur allt fungerar så förklara gärna så lätt och pedagogiskt som möjligt, min fråga:

- Jag har en privat ägd bil som jag använder i mitt AB. Ska jag betala med mina privata pengar där jag spara kvittot för drivmedlet när jag kör inom företaget, och får sedan Skattefri milersättning dels 18,5 / mil och kvittot är det bara för att visa för bolaget eller blir det också en utgift jag får dra av i bolaget trots att jag får milersättning från bolaget det jag kört ?

Tack på förhand !

Mvh
1468
246
Om bolaget betalar dig full skattefri milersättning på 18,50 milen, så är det du privat som ska betala alla kostnader för bilen. Bränsle, skatt försäkring osv. Det blir alltså inga kvitton på sånt som du kan dra av i bolaget. Det här är ju en sån sak som en del är förbaskade på, för 18,50 täcker ju knappast alla kostnader som en hyfsat ny bil har. Har du däremot en gammal billig bil som dessutom drar lite bränsle, så blir det ju en bra vinst för dig privat om du får 18,50 milen skattefritt. Sen är det ju inget som hindrar att bolaget betalar dig mer än 18,50, men då får du skatta för den överskjutande delen.
7
Tack för svar, men 18,5 som du säger är skattefritt, blir 18,5 per mil en utgift på 18,5 i bolaget, som kommer räknas ihop och bli resultat så småningom ?
1468
246
Hur menar du med 'bli resultat'? De 18,50 blir en utgift för bolaget ja. Kör du 1000 mil med din privata bil så får bolaget en utgift/kostnad för detta på 18 500, som dras från vinsten i bolaget. Skattefritt är det för dig, som tar emot pengarna. Du behöver inte ta upp dom i din privata deklaration.
7
Okej tack igen för snabbt svar ! Jag menar och som du skriver det blir en utgift i bolaget, som där intäkter - utgifter blir resultat och sedan en bolagsskatt på, har du tid och lust att svara på några andra frågor det är 4st men ganska långa ? Tack ! Mvh

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.