Arbete i eget AB - är jag automatiskt anställd då?

3
Hej!

Startade ett AB för ett år sedan. Har som enda ägare jobbat själv i företaget men aldrig tagit ut lön. Inte registrerat mig som arbetsgivare förrän nu. Nu när jag ska skriva årsredovisningen blir jag förvirrad. Har jag haft någon anställd i bolaget? Vad är definitionen på anställd? Eller har jag bara jobbat för företaget utan att vara anställd?
Om jag inte har varit anställd, hur kan då företaget ha haft personalkostnader? Företaget har betalat resor och kurser för mig. Borde de kostnaderna inte ha bokförts så?

Eller har jag varit anställd med 0 kr i lön månne?

Hur gör jag det här rätt?

Tacksam för svar!
1472
246
Ja, jag hade nog skrivit 1 anställd. Annars ser det ju lite konstigt ut med personalkostnader. Lön måste man ju inte ta ut bara för man är anställd. Däremot får det ju inte fattas några pengar i bolaget. Alla utbetalningar måste ha ett kvitto, annars blir det ju att man räknar det försvunna som lön till dig.
3
Tack för svar! Visst ser det konstigt ut... Men det ser också konstigt ut att ha en anställd trots att man inte är registrerad som arbetsgivare, tänkte jag...
1472
246
Men du var ju registrerad nu skrev du ;) Nej, men det finns ju alla möjligheter göra av med pengar på personal ändå, som du upptäckt.
1009
206
Hej, Jag antar att du följer K2-regelverken (eller motsvarande äldre regler). Då ska du följa BFNAR 2006:11, dvs du ska bara ta upp personer som faktiskt varit anställda eller fått lön i tilläggsupplysningarna. Alltså som det ser ut noll anställda. Mvh Johan BoC Ekonomi
www.bocekonomi.se - Redovisning, nyföretagande, företagsutveckling

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.