Underskott och deklaration

22
1
Hej

Frågorna gäller enskild firma.

Inför deklaration förra året så hade jag på min deklarationsblankett outnyttjat underskott R48 ca 10 000kr.

Vid förra årets deklaration så använde jag mig utav 5000kr från underskottet för att kvitta en vinst på lika mycket.

Nu i året deklaration saknas R48. Borde den inte vara förtryckt på blanketten? De borde finnas ca 5000kr kvar att utnyttja?

Tänker jag fel? Borde jag ha använt alla 10 000kr ?

Om jag nu gjort fel måste jag då begära omprövning av förra årets deklaration? Hur gör jag då med årets deklaration om jag vill använda resterande underskott?
1469
246
Nej underskotten i enskild firma står inte förtryckta, dom får man hålla reda på själv. Så du har säkert gjort rätt.
22
1
[quote="ingvar48" post=49501]Nej underskotten i enskild firma står inte förtryckta, dom får man hålla reda på själv. Så du har säkert gjort rätt.[/quote] Det stämmer tyvärr inte..i mina deklaration spapper för 2012 var dessa uppgifter förtrycka och även de tidigare åren men inte i år alltså.. Skatteverkets svar blev jag inte heller klok på de skriver att hela underskottet måste dras av.. Men det blir ju liksom samma sak i slutändan som jag gjort fast istället för att redovisa noll resultat så blir det minus helt och hållet.. Förvirrande ..
1009
206
Hej, Du bör begära omprövning av fg års deklaration. Du ska ta med hela underskottet i R24. Du kan lämna övrig upplysning i årets deklaration att du lämnar in en rättad deklaration för fg år och att du tagit upp det rättade underskottet på x kr i ruta R24 i årets deklaration. Mvh Johan www.bocekonomi.se
www.bocekonomi.se - Redovisning, nyföretagande, företagsutveckling
22
1
[quote="BoC Ekonomi" post=49504]Hej, Du bör begära omprövning av fg års deklaration. Du ska ta med hela underskottet i R24. Du kan lämna övrig upplysning i årets deklaration att du lämnar in en rättad deklaration för fg år och att du tagit upp det rättade underskottet på x kr i ruta R24 i årets deklaration. Mvh Johan www.bocekonomi.se[/quote] Tack.. Då gör jag så och hoppas på det bästa!

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.