Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: Affärsidé med utbetalningsfrågor

Affärsidé med utbetalningsfrågor 25 apr 2014 10:39 #49521

Tjena!

Jag har en affärsidé men sammanhängande skattefrågor. Affärsidén är kortfattat ett kunskapsbaserat frågespel i en applikation där användare kommer kunna tävla mot varandra för riktiga pengar. Användare sätter in pengar via applikationen och kommer sen att ha tillgång till hela beloppet på sitt spelsaldo.

Min fråga gäller utbetalningar. Enligt skatteverket är vinster i ett sådant spel skattepliktiga även inom EU/EES då spelet i sig enligt Lotteriiinspektionen klassas som kunskapsbaserat och ej lotteri.

Förutsatt att det åligger användaren själv att betala in eventuell vinstskatt, och detta anges i användaravtalen, så borde jag såvitt jag förstått inte ha något problem med skatteverket. För visst måste det vara på detta sätt som till exempel fulltilt poker jobbar då de har sina servrar utanför EU/EES och vinster därifrån är skattepliktiga inom EU?

Min stora fundering berör sociala avgifter. Enligt skatteverket så åligger det företaget att betala sociala avgifter i samband med utbetalningar till användare då man "ersätter användaren för en prestation". Finns det sätt att undvika de sociala avgifterna? Hur skulle det se ut om man har servern i ett land utanför EU?

Uppskattar all typ av hjälp och feedback med detta! :P

Välj kommun från listan