Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: Vilken moms står det på en bensinfaktura från utlandet?

Vilken moms står det på en bensinfaktura från utlandet? 30 apr 2014 13:11 #49545

Har en fundering gällande tankningar av företagsbil utomlands i Europa. Idag tankas bilen med ett bankkort och vanliga kvitton tas på stationerna. När jag skulle söka tillbaka EU-moms visade det sig ju dock att det är så otroligt tillkrånglat så det är meningslöst att sitta och försöka få med små tankkvitton.

Om företaget ( som är svenskt) istället skaffar ett bensinkort på t.ex Shell.. Hur kommer momsen då att stå på fakturan? Står det tysk moms på de tankningar som är gjorda i t.ex Tyskland?
Då borde det ju gå enklare att söka tillbaka momsen.
Eller står det rent av svensk moms på hela fakturan??

Re: Vilken moms står det på en bensinfaktura från utlandet? 30 apr 2014 16:52 #49546

Nu är det väl så att moms som ett svenskt bolag betalt i ex Tyskland inte betalas tillbaks sådär direkt. Utan det är ju bara moms som man betalt på saker som omsatts i ex Sverige.
dvs när man köper ett dataprogram och laddar ner till Sverige. Eller moms på produkter som transporteras till Sverige.

Dock om man införskaffar något som omsättes och används i Tyskland så får man inte tillbaks momsen i Tyskland. Ex Hotelrum. Mat vid en resa eller då soppa. Så i detta fall får man bokföra hela beloppet som kostnad.

Så har skm iallafall förklarat det hela för mig.

Hans

Re: Vilken moms står det på en bensinfaktura från utlandet? 30 apr 2014 17:47 #49547

Nja, det låter konstigt. Hela EU räknas som ett gemensamt momsområde, och det är i princip ingen skillnad på att få tillbaks moms från Tyskland än från Sverige.
Dock är tjänsten så krånglig där man måste redovisa varje kvitto för sig och skriva in momsregistreringsnumret på säljaren, så det lär inte vara många som bryr sig om det.

www.skatteverket.se/foretagorganisationer/moms/momsvidhandelmedeulander/aterbetalningavmomsinomeu.4.58d555751259e4d661680001107.html

Välj kommun från listan