Problem med faktureringen

4
Hej!
Har startat eget för ca 6 månader sen och jobbar som konsult. Tar betalt 600kr/timme (á pris) och har utfört 5 fakturor, alla för samma företag. Ny har mottagarens bokförare kontaktat mig, jag har räknat fel alla mina fakturor.
Jag räknade så:
6 timmar x 600kr= 3600kr
Moms 25%=900kr
Summa att betala 3600kr
Enligt bokföraren skulle har gjort så:
6 timmar x 600kr= 3600kr
Moms 25%=900kr
Summa att betala 3600+900=4500kr
Det var en bra nyhet 🙂
Men ny måste jag fixa ngt som heter faktura justering (om jag fattade rätt). Hur gör jag en sånt?

Tack i förhand!
1472
246
Hoppas inte det är matematik du är konsult i .. ;) Hur det ska rättas beror ju lite på om dom har betalat fakturorna, och hur dom (kunden) har redovisat momsen. Enklast är om ni för en dialog, och kommer fram till att 'vi rättar så här' och så skriver du en faktura på det beloppet ni kommit överens om.
4
Hej igen och tack för svaret. Fakturorna är betalda. Sista fakturan som var obetalt fick jag ändra och gick bra. Jag tror att de har redovisat momsen som den stor på fakturorna. Kan jag bara skriva en faktura med beloppet och fylla i som moms 0% ? -eftersom momsen var rätt räknad på de tidigare fakturor, total beloppet var fel...
1472
246
Ja, om dom har redovisat momsen som den stod på dom andra, så blir det att du får skriva en ny faktura på beloppet som fattas, och utan moms då. Sen är det viktigt att man är tydlig i sin bokföring och då t.ex tar kopior på dom felaktiga fakturorna och häftar ihop med denna rättningsfakturan, så att en eventuell kontroll lätt kan se sambandet. Ofta tycker man själv att allt är glasklart, men för en utomstående som tittar på det ser det obegripligt ut.
4
Ja, jag har sparat kopior på mina fakturor så det är bra. Men tack för hjälpen, då fixat jag en ny faktura. Kanon!
1
Hej! Jag har gjort samma misstag och håller på att justera det med kunden som behöver redovisa momsen. Men jag har också privata personer som kunder som inte behöver redovisa moms och som har fått och betalt fakturor med fel momsbelopp. Jag räknade så här: summa: 1200 moms 25%: 300 (det måste vara 240 vet jag nu..) Att betala: 1200 Jag har inte än bokfört dessa fakturor. Nu är min fråga om jag kan göra så här för varje fel faktura: skriva en ny faktura med samma totalbelopp och den rätta momsbelopp. Sedan bokför jag denna nya faktura och spara den tillsammans med den gamla faktura. Får jag göra så här? Eller behövs en annan justering?

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.