Fakturera annat företag??

2
Hej

Jag driver enskild firma och har hittills bara fakturerat privatpersoner, men ska skicka iväg min första faktura till ett annat företag nu snart.. Jag undrar lite hur det funkar med momsen då, lägger jag på 25% på fakturan precis som vanligt? Betalar dem momsen till mig så att jag sedan betalar den i skatt själv, eller kommer dom betala momsen? Det snurrar i huvudet och jag får inte riktigt ihop det - hjärnsläpp kan man väl kalla det..

Tacksam för lite hjälp på traven =)
1009
206
Hej, Det är oftast samma sak att fakturera företag. Normalt är att du lägger på 25% moms som sedan företaget betalar dig (och som du sedan betalar till staten). Det som kan skilja är momsen, beroende på vad det är som du säljer och om kunden finns i Sverige eller inte. Ibland måste du också ange köparens momsregistreringsnummer. Och ibland ska kunden betala momsen. Så frågan är ju vad du säljer.
www.bocekonomi.se - Redovisning, nyföretagande, företagsutveckling
2
Tusen tack för bra o snabbt svar! Jag har sålt foton till en svensk reklambyrå. Är det standardregler som gäller då, dvs jag lägger på 25% på fakturan som de sedan betalar till mig (och jag betalar till staten)?

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.