Behöver lite hjälp...angående datum för redovisning .

1
Behöver lite hjälp...Har ett mindre AB med omsättning på runt 100K...

Har tagit över bolaget i år och nu är de jag som ska sköta redovisning osv. Vi är inte registrerade som arbetsgivare. Så de jag behöver göra är:

Skicka in årsredovisning till bolagsverket?
Skicka in deklaration till skatteverket?
Redovisa moms? ( de är upplagt en gång per år)

Hur tar jag reda på vilka datum som gäller?

"Momsdeklarationen lämnas den 26:e i andra månaden efter redovisningsperioden. " Så där står de när jag loggar in på verksamt.se . Vad menar de med detta?

EDIT: Just årsstämma? När ska de göras?
Någon som vet och har erfarenhet kanske kan visa ett "schema" på hur de funkar eller vad man ska säga?

Edit2: Räkenskapsår är 1 September tom 31 Augusti står det enligt bolagsordningen.
1009
206
Hej, Roligt att du fått ta över. Inkomstdeklarationen ska vara inne 2 mars om du lämnar den på papper (annars 1 april). Momsen beror lite på... Har du EU-handel gäller 27 oktober, annars 12 mars (12 april om den lämnas elektroniskt) Årsredovisningen ska vara hos Bolagsverket senast 31 mars. Bolagsstämman hålles när årsredovisningen är klar då stämman bl.a. ska fastställa denna. Är du ensam ägare behöver det inte vara någon stor sak. Många gånger använder man en färdig mall som protokoll och skriver bara under den. Info om tider för skatter hittar du på www.skatteverket.se. Om årsredovisning, stämma mm på www.bolagsverket.se. Om du inte har vald revisor kanske du ska fundera på att ta hjälp av en redovisningskonsult. Det behöver ju inte bli dyrt, beroende på hur mycket du gör själv, men det kan vara skönt med stöd åtminstone i början. Man vill ju att det ska bli rätt.
www.bocekonomi.se - Redovisning, nyföretagande, företagsutveckling

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.