Redovisningshjälp / byrå

FridaE
Är det någon som har något tips till mig?

Vill jobba med redovisning och har en hel del kunskap och även lite erfarenheter. Nu har jag fått en kund om jag vill men känner mig inte riktigt trygg i att sätta i gång att redovisa själv. Jag skulle vilja ha kontakt med en redovisningsbyrå eller person som jobbar på liknande sätt för att kunna komma igång. Jag kan samtidigt erbjuda min hjälp till byrån i utbyte mot att jag får hjälp med frågor för att sköta kundens redovisning. Det är ett aktiebolag.

Tips någon?
1009
206
Hej FridaE, Varför inte söka anställning hos en redovisningsbyrå som du tycker verkar bra. Det går nog göra en deal så att du får något för att ta med en kund till din arbetsgivare. När du skriver får jag bilden att du inte riktigt jobbat med detta förut och då kan det vara bra med några års anställning och därefter kan du ju fundera på om du ska fortsätta, starta eget etc. Jag tycker inte heller att det är rättvist mot din kund om du skulle ta på dig uppdraget självständigt, men inte vara säker på vad du gör. Du har ju ett visst etiskt ansvar också att göra ett bra jobb som kunden betalar dig för.
www.bocekonomi.se - Redovisning, nyföretagande, företagsutveckling
1468
246
Det är helt riktigt som Johan skriver. Det jag ser brister på många håll är att folk sätter sig och bokför med en utbildning i bagaget, men alltför lite praktisk kunskap för att kunna göra bedömningar om ifall det dom nyss knappat in på datorn är rimligt. Moderna program vill gärna göra allt möjligt självt, men den som sitter vid spakarna måste kunna se om det verkligen blir rätt. Och för det krävs en gedigen praktik där man lär sig bokföringen från grunden.
FridaE
Tack, ja det är just det. Utbildning har jag gott om, men vill vara säker på att jag har gjort rätt och inte missat något.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.