Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: En fråga: förmånsskatt för resor till AB:s juridiska plats

En fråga: förmånsskatt för resor till AB:s juridiska plats 07 okt 2014 18:00 #50390

Jag själv bor i Stockholm på heltid och tänker på att bilda aktiebolaget's säte i Gävle (samma plats som min jordbruksfastighet i Gävle) Min bostad i Stockholm är inte tillräckligt stor för ett kontor för företaget. Aktiebolaget som hyresgäst hyr naturligtvis ett kontorrum och förråd i Gävle av mig personligen.Så därför tänker jag ha det i Gävle istället. Men arbetet (arrangera olika kortkurser) utförs i stort sett mest i Stockholm med omnejd. Kan Aktiebolaget betala resor mellan boende i Stockholm och kontoret i Gävle för mig och anställda utan att drabbas av förmånsskatt? Jag är också fast anställd lärare på heltid vid sidan om av en statlig arbetsgivare.

Tacksamt för snabbt svar.
Mvh Mats
Senast redigerad: 07 okt 2014 18:02 av Mats Jonsson.

Re: En fråga: förmånsskatt för resor till AB:s juridiska plats 08 okt 2014 12:33 #50392

Resorna från hemmet till kontoret kommer att räknas som vanliga privata resor till och från jobbet. Så dom kan inte bolaget betala.
Däremot får du ju de vanliga bilavdragen, men dom kickar ju först in över 10 000 kr, så du får ju åka rätt många resor..

Sen skulle man ju då kunna tänka sig att det blir tjänsteresor från bolagets kontor i Gävle ner till Stockholm när du har kunder där, men då lär du behöva visa att bilen står parkerad vid kontoret i Gävle inför resan.

Dom är rätt petiga med sånt här och genomskådar de flesta kreativa upplägg som företagare kommer med :)
 

Välj kommun från listan