Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: Bokföra kostnader under året i efterhand på bästa sätt

Bokföra kostnader under året i efterhand på bästa sätt 26 okt 2014 23:47 #50447

Hejsan!
Jag driver ett AB för första året (och gången) och har fört löpande bokföring under året. Då bolaget är nystartat så har det inte funnits mycket vinst i början och företaget har då "lånat/fått" en del resurser av mig och min delägare som privatpersoner (bil, mobiltelefon, internetuppkoppling, kontorsplats m.m.)

Nu till min fråga - Då det nu finns vinst i bolaget. Är det möjligt, och OK, att låta bolaget ta kostnader för t.ex. mobilabonemang och internetabonemang under året som gått? under förutsättning att det finns kvitton osv. förstås.

Och följdfrågan. Bokföringen är ju gjord fram tills nu och personligen kan jag tänka mig att det är fel "bokföringsed" att registrera verifikationer i efterhand? men egentligen handlar det ju faktiskt om att bolaget har använt resurser utan att betala något för dessa, och bolaget skulle inte kunna generera de vinster som det gjort utan att kunna ha tillgång till telefon, internet och bil.

Eget tillägg:
Jag antar att det kan ses som ett utlägg för företaget som skett under året, så återbetalningen av detta utlägg blir ju inga problem rent bokföringsmässigt då den händelsen kommer att ske nu/i framtiden. Problemet är väl hur verifikationen för utlägget (uppbokning av företagets skuld) ska ordnas. Verifikationsdatum måste ju då sättas till flera månader tillbaka i tiden.

Tacksam för svar hur man bäst "lagar" ett bokföringsår i efterhand.

Mvh wjones
Senast redigerad: 27 okt 2014 22:09 av W.Jones.
 

Välj kommun från listan