föra över privat tillgång till enskild firma

2
1
Tacksam om någon kan hjälpa mig i följande situation.

Hur bokför jag en egen insättning av en kamera som är nödvändig i min näringsverksamhet? Har haft kameran några år så jag måste väl värdera den till marknadspris, måste jag för detta ha en skriftlig värdering eller kan jag utgå från exvis blocketannonser och därigenom kunna sätta ett rimligt pris? Måste jag spara ett sådant underlag i bokföringen? Måste jag ange i deklarationen att jag fört över en tillgång till firman?

Värdet kommer garanterat att hamna under ett halvt prisbasbelopp så visst kan jag dra av hela kostaden på en gång?

Om man gör en egen insättning på detta sätt och kostnaden räknas som förbrukningsinventarie, kan det påverka vinsten iom att det uppstår en kostnad?
1468
246
Ja, bokför du den som en förbrukningsinventarie så minskar den vinsten med samma summa. När det gäller värdet så är det inte så kinkigt, och det duger gott om du kan ta fram t.ex ett par blocketannonser på likadana kameror, skriv ut dom och häfta ihop med en bokföringsorder, så är det bara att boka in. Det är inget du behöver tala om eller så. Inte förrän nån eventuellt frågar, och då är det bra att kunna hänvisa till att man åtminstone gjorde en liten undersökning/värdering.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.