Dra av för arb. relaterade vårdbesök o massage

17
Hej,
Hur är det om man har enskild firma utan anställda men själv behövt besöka läkare och sjukgymnast? Kan man över huvud taget dra av detta och framför allt hur? Jag har SPCS bokföring men har tyvärr, hittills, betalat kontant av egna medel men har fler sjukvårdsbesök som väntar. Dessa gäller skada/värk från arbetet, och jag kommer även att bli sjukskriven på halvtid pga detta. Jag har även gått på massage som inte är inom sjukvård/landsting, kan den alls vara avdragsgill? Jag har sparat vårdkvitton och intyg på recept för fysisk aktivitet.
Kan jag bokföra i efterhand och är det försäkringskassa/skattemyndighet som berörs? Snälla be mig inte bara gå in på Sk.mynd. jag begriper inte vad som eg. gäller för företagare utan anställda.
Och hur bokföra i efterhand? PS är även med i Småföretagarnas A-kassa om det inverkar (har inte privat sjukförsäkring dock men överväger detta.)
ENORMT tacksam för svar!
1073
139
I princip är det så att mycket som är avdragsgillt för anställda inte är det för den som driver enskild firma. Man kan bokföra det som ej avdragsgill kostnad men det är i praktiken som att inte bokföra det alls.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.