Bokföra bort outnyttjad Kreditfaktura

1
Hej,

Jag har haft en kreditfaktura i min bokföring i 3 år nu. som jag skulle vilja boka bort. Jag undrar hur man kan ta sig tillväga?
Vad är tillåtet egentligen?

Tack.
1073
139
Hej, Menar du att du har fått en kreditfaktura (en kreditering av en tidigare leverantörsfaktura som inte längre gäller) eller menar du att du har skickat en en kreditfaktura (krediterat en tidigare kundfordran som inte längre gäller)?
3
[quote="stifor" post=52612]Hej, Menar du att du har fått en kreditfaktura (en kreditering av en tidigare leverantörsfaktura som inte längre gäller) eller menar du att du har skickat en en kreditfaktura (krediterat en tidigare kundfordran som inte längre gäller)?[/quote] Nu är jag inte TS, men jag har en liknande fråga så jag hoppar in! Jag har en krediterad kundfordran som ligger kvar då jag inte får kontakt med kund för utbetalningsuppgifter. Hur bokar jag bort denna? Har alltså minus på konto 1510
1073
139
[quote="Cooper" post=53535][quote="stifor" post=52612]Hej, Jag har en krediterad kundfordran som ligger kvar då jag inte får kontakt med kund för utbetalningsuppgifter. Hur bokar jag bort denna? Har alltså minus på konto 1510[/quote] Förstår jag rätt att du har: 1. Bokfört en kundfaktura 2. Fått betalning för kundfakturan 3. Bokfört en kreditfaktura gällande intäkt för aktuell kundfaktura och då krediterat kundfordringskonto 1510 4. Inte kunnat utbetala skulden till kunden Det du borde gjort i steg 3 var att krediterat ett skuldkonto, t.ex. 2490 istället för 1510 och sedan när utbetalningen utförts debitera det kontot. Du kan bokföra en ny verifikation som utför den överföringen mellan aktuella konton. Om du nu finner det sannolikt att ingen utbetalning kommer att ske, bör du bokföra en verifikation som överför det belopp som ligger på skuldkontot till en intäkt och den bör rimligen vara momsfri.
3
Du förstod mig rätt! Tack för ett mycket utförligt svar! Det gjorde mig betydligt klokare.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.