Diffar, vad är accepabelt?

19
1
Strävan är ju givetvis att man inte skall ha några diffar alls. Men ibland blir det ju så ändå.

Jag hade en omsättning på ca. 6,3 M för 2015 och upptäcker nu inför bokslut att inrapporterad momspliktig försäljning (rad 05) skiljer sig mot resultaträkningen med 338kr. Det är inrapporterat 338kr mindre än vad resultaträkningen säger.

Har kollat så långt att felet inte finns som 338kr på en månad utan det är olika småsummor, på olika månader som tillsammans landar på 338kr.

Det finns ungefär samma diffar (storleksmässigt) för den in/utgående momsen på hela året sett.

Måste jag gå till botten med detta, känns tidskrävande, eller är det ok att summera och rapportera som justeringar i samband med bokslut och göra det på dec? (Sista månad på räkenskapsåret)
1470
246
Om det är under 1000 kr så har jag aldrig märkt att dom frågat nåt. Det ligger inom felmarginalen. Men ofta blir det ju att man får rätta nåt ändå i samband med bokslutet. Kan ju vara nåt mer kvitto som hinner dyka upp, och då brukar jag göra en rättning på sista månaden, och skriver som förklaring * rättning i samband med bokslut*. Pratade med en på skatteverket för länge sen om detta, och den tyckte det var helt okej. Numera går det ju annars rätt lätt att rätta enstaka månader på nätet, men det skapar ju en massa onödigt jobb på skv också eftersom dom måste fatta ett beslut för varje rättning man gör.
19
1
Tackar för svar. Det var ungefär som jag tänkte då :)

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.