Tidigt utlägg på avbetalning

4
Hej
Nyligen startat eget, innan start gjorde jag ett inköp på avbetalning via klarna.
Jag har naturligtvis fakturan ifrån inköpsstället, men hur bokför jag avbetalningen? Klarnakontot är privat och jag har tidigare privata inköp som jag också har på avbetalning.
Tacksam för så utförlig hjälp som möjligt.
Jag använder visma eekonomi bokföring via nätet.
Det blir den första verifikationen jag bokför!
Tack på förhand.
67
7
Så du har köpt något till företaget med egna pengar? Om så är fallet så bokför du som "Egna utlägg"... borde finnas något liknande i din Visma.
4
Ja det är så jag tänker också, men jag kan ju inte påvisa och bokföra någon kvittens på betalningen. Eller ska det räcka med en klarnafaktura där beloppet för utlägget står, även om det inte är helt avbetalt?
67
7
Hej, fråga Vismas support för att vara på den säkra sidan. Annars låter det som att det finns två alternativ: 1. Du bokför det totala faktura beloppet som en skuld och sedan bokar du av varje avbetalning mot skulden (är dock lite osäker hur man gör detta i Egna utlägg) 2. Du bokför varje avbetalning som "vanligt" alltså mot ett kostnadskonto i Egna utlägg. Men jag måste backa lite och fråga... har du betalat den första avbetalningen från ditt företagskonto eller från privatkonto? För om du betalat från ditt föetagskonto så är Egna utlägg inte aktuellt förstås, då finns ju verifikationen i autokonteringen? Men som sagt och med tnake på att det är din första verifikation, fråga supporten så att det blir rätt från början (kan bli mycket jobb att rätta till felbokförda verifikationer i efterhand).

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.