Kan man slippa gå till banken och sätta in kontanter såhär??

Anonym
Hej!
Helt ny som egen företagare i enskild firma och kämpar med bokföringen. Använder Visma som jag tycker är till bra hjälp.
Igår sålde jag en behandling för 2400 kr och fick betalt i kontanter. Kan jag på något sätt slippa gå till banken? Kan man föra över från sitt privatkonto till företagskontot och bokföra den vägen och ta kontanterna i fickan? Skulle underlätta att slippa en bankbesök..

Någon som vet hur jag gör isåfall? Vore tacksam för hjälp!
1468
246
Det finns ju inga direkta krav på att du måste sätta in pengarna på banken, men det underlättar mycket. I det fall du beskriver så får du bokföra det som en försäljning, och pengarna försvinner i ett eget uttag. Det är dock ingen bra metod, utan jag tycker du ska skaffa swisch som är kopplat till företagskontot, eller t.ex I-zettle så att pengarna går in på rätt konto direkt. Om folk ändå vill betala kontant, så finns det ju insättningsautomater på många banker. Då blir det mycket tydligare ifall skatteverket gör en kontroll, och du kan lätt visa att alla behandlingar du gjort har betalats in på kontot. Annars blir det lätt att dom kanske påstår att du gjort fler behandlingar, och stoppat mer pengar i egen ficka. Tänk också på att använda numrerade kvitton till kunderna. Alla nummer i serien ska kunna visas upp. Har du skrivit fel på ett kvitto, så ska det ändå sparas.
1
Tack snälla för ditt engagerade svar! Har swish och får hoppas det inte blir fler kontanter

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.