Bokföra inköp av varor utanför EU

6
Hej,

Jag försöker få en sak klart för mig när det gäller import av varor utanför EU och momsen för dessa.

Säg att jag inporterar en vara och att jag betalat 10 kr för den varan. När jag sedan ska sälja den vidare ska jag då räkna med att jag minst måste sälja den för 12,5 kr? Dvs ska jag lägga på moms med 25 %. Eller kan jag sälja den för 10 kr för att ligga på 0? Dvs får man dra av en sorts fiktiv moms i redovisningen?

Hoppas inte det blev krångligt med beskrivningen.
1468
246
Momsen vid import från utanför EU, hanteras nu på samma sätt (nästan ) som vid import inom EU. När du får tulldeklarationen från det bolag som gjort frakten, så ska där stå ett 'statistiskt värde', och det är det värdet du ska beräkna momsen på. Säg att det statistiska värdet är 100 kr. Då redovisas det 100 kr i ruta 50 på momsdeklarationen, och du lägger på 25% moms, dvs 25 kr i ruta 60. Sen drar du av samma summa tillsammans med annan ingående moms i ruta 48. Det blir alltså noll kronor moms. Som vid all momsfri import, så gäller det ju sen då att tänka på att du inte har nån ingående moms att dra av på inköpen, och du kommer alltså ständigt att få en massa moms att betala in till staten för det du säljer.
1
[quote="Ingvar Wogenius" post=53590]Momsen vid import från utanför EU, hanteras nu på samma sätt (nästan ) som vid import inom EU. När du får tulldeklarationen från det bolag som gjort frakten, så ska där stå ett 'statistiskt värde', och det är det värdet du ska beräkna momsen på. Säg att det statistiska värdet är 100 kr. Då redovisas det 100 kr i ruta 50 på momsdeklarationen, [url=http://contman.nu/contentbyra/]innehåll[/url] och du lägger på 25% moms, dvs 25 kr i ruta 60. Sen drar du av samma summa tillsammans med annan ingående moms i ruta 48. Det blir alltså noll kronor moms. Som vid all momsfri import, så gäller det ju sen då att tänka på att du inte har nån ingående moms att dra av på inköpen, och du kommer alltså ständigt att få en massa moms att betala in till staten för det du säljer.[/quote] Tack för svaret! Hoppas trådskaparen blev lika nöjd som jag när jag hittade tråden =)
6
Tack för svaret!

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.