Avsluta enskild firma - Bokföra inventarier

35
Hej på er!

Jag har drivit min enskilda firma i 3 år nu, men har inte haft nytta av den på senare tid så funderar på att avsluta firman. Jag har en fråga kort och gott gällande mina inköp till företaget.

Måste jag ta upp något av mina inköp/inventarier vid avslutandet utav min firma?

Jag har drivit i väldigt enkel mån och har inte många verifikationer, har bara köpt in förbrukningsinventarier så inget av något större värde.
Det finns inget på avskrivning utan allt är alltså draget direkt och bokfört som förbrukningsinventarier.

Tack på förhand!

Mvh David
1073
139
Ifall det vid avslutet finns något värde i de förbrukningsinventarier du köpt in till firman ska det värdet bokföras som intäkt. Det blir väl lite av en samvetsfråga, det är nog inte särskilt ovanligt att samtliga förbrukningsinventarier anses vara utan värde vid avslutet.
35
Tack för svar! Blir det momsen på de inventarier som isåfall anses ha värde kvar (enligt mig?) som ska betalas "tillbaka"? Rent tekniskt, vad skulle ske om jag struntade i att ta upp dem vid deklarationen, behöver man oroa sig för något om så skulle vara fallet, eller kommer någon kunna ifrågasätta varför inga inventarier tagits upp? Tack på förhand! Mvh David
1073
139
Vid bokföring av intäkt gällande eget uttag ska även utgående moms bokföras - så det medför återbetalning av moms. Hur du har bokfört är det ingen som ser utan vidare, det är först vid en eventuell skatterevision som något ifrågasättande skulle kunna bli aktuellt.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.