Korrigera ingående saldon i samband med byte av bokföringsprg

Johan
Hej,

jag har vid sidan om min anställning drivit ett mindre hobbyföretag med FA-skattsedel sedan ett flertal år tillbaka. Sedan start har jag använt mig utav bankkonton som varit mina egna privata bankkonton. Har sedan start inte ägnat så mycket eftertanke år bokföringen och förlitat mig på Visma Enskild Firma där jag matat in alla inkomster och utgifter kopplat till företaget, dock inte egna uttag första åren. Tror också jag inte tänkt på att bokföra inbetalning av skatt samt återbetalning av moms. Alla transaktioner som påverkar företagets resultat är bokförda.

För att få lite ordning på torpet tänkte jag nu att se till att göra det på rätt sätt så att saldon på företagets olika bankkonton alltid stämmer med bokföringen. Steg ett är då att justera så att den ingående balansen stämmer.

Nu när jag byter till Visma eekonomi ser jag att det går att ändra Ingående Balans för 2015 - så min tanke är att ändra värdet för Bankkonto (1930) så att saldot 2016-01-01 på bankkontot stämmer med verkligheten. Då behöver jag också ändra posten Eget Kapital (2010) så att Ingående Balans blir 0.

Är dett bokfäringsmässigt okej, eller behöver jag skicka in någon rättelse till Skatteverket?

/mvh Johan
4
Hej! Du kan göra på det sätt som du beskriver. Behöver inte skicka in något till Skatteverket. Dock kan det ju vara snyggt att rätta från första början men det krävs ju mkt jobb. Mvh Jonas

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.