När betalar jag in Skatt till Skatteverket för mitt aktiebolag?

8
Hej

Jag driver mindre aktiebolag som sysslar med fotografering. Jag har preliminärskatt anmält och godkänt på 0kr host Skatteverket. 2015 hade jag inga uppdrag och därför betalade ingen skatt. Under hela 2016 fick jag två fotouppdrag som totalt tjänade 6000kr (exkl moms) till bolaget.

Nu har jag gjort bokslut för 2016 och betalade in momsen (betalar årsvis). Min fråga är hur går det till när man ska räkna jag och betalar in skatten till SKV?
1470
246
Bolaget lämnar in en egen inkomstdeklaration senast 1 juli, och sen granskas den och till hösten kommer ett skattebesked som talar om hur mycket som ska betalas in. Och bolagets skatt är ju då 22% av vinsten. Tänk också på att bolaget ska lämna in en årsredovisning till Bolagsverket.
8
Tack Ingvar för snabb svar! Då gör jag så. Skickar årsredovisning till BLV. Skapar och skickar INK2S och INK2R filer till SKV via deras filtjänst och sen fyller i INK2 online. Sen väntar jag på skattebesked och betalar in pengar till skattekonto efter beskedet kommit. Har jag tolkat allt rätt?
1470
246
Låter klockrent :)

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.