Bokförings- och kvittofrågor inför start av enskild firma

16
Hej allihopa!

Jag väntar på svar från bolagsverket ang. min ansökan om enskild firma. Tills dess undrar jag ifall jag kan få hjälp med ett par frågor angående bokföring bland annat.

I väldigt korta drag, kommer jag sälja produkter på nätet som folk kan betala med tex swish, eller faktura.


Vid varje köp, kommer jag att skicka ut en orderbekräftelse till kunden. Kan en orderbekräftelse fungera som ett kvitto? Om nej - måste jag då skriva ett separat kvitto till mig själv, och ett till kunden? Kan man skriva ut kvitton via bokföringsprogram?

Det kommer ju bli en hel del ordernummer att hålla reda på - och jag antar att många webshopar idag har något som generera numret automatiskt vid beställning. Min hemsida kommer dock fungera som så, att jag får ett mail från en kund, varvid jag bekräftar detta manuellt och skickar ut orderbekräftelsen. Kan man skicka en orderbekräftelse via något bokföringsprogram, så att ordernumret genereras automatiskt? Eller är det upp till mig själv att hålla reda på det?

Jag kommer inte att sälja så många enheter i min verksamhet, varför jag har tänkte sköta om bokföringen själv. Dock hade det känts bra att ha någon man kan fråga om man undrar över något. Finns det något bokföringsprogram som erbjuder viss bokföringssupport och kanske en genomgång av själva bokföringsprogrammet? Vad rekommenderar ni annars för bokföringsprogram?


Tacksam för svar!

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.