Tjänst från utland v.s. import - vad är fördelaktigast?

Anonym
Hej!

Jag planerar i min enskilda firma att köpa in laboratorieanalyser från USA och sälja vidare till kunder i och utanför Sverige. Jag var på besök hos Skatteverket och ställde specifikt frågan ifall detta räknas som tjänst eller vara och fick svaret att jag fick avgöra det själv eftersom det i dessa fall rör sig om både vara och tjänst. Egentligen handlar det om en tjänst (själva analysen) men en vara (provrör) måste skickas till mig i Sverige. Vad är fördelaktigast för mig ekonomiskt - att redovisa detta som en tjänst, eller att redovisa det som importerad vara?
128
15
Eftersom värdet borde vara analysen och inte själva röret (om det inte innehåller guld...) så borde man kunna räkna det som en tjänst.....
http://www.cupsupport.se | http://www.fullpott.se | http://www.kalmarsundsparken.se | http://www.domänstatus.se
Anonym
Tack för att du tog dig tid att svara. Jag håller med. Är det bättre att ta det som tjänst, tror du? Jag tycker det är svårt och krångligt med bokföring och momsregler, omvänd skattskyldighet med mera, och har inte lyckats förstå om det gör någon skillnad för mig.
128
15
Det gör ingen skillnad enligt mig. Har du tull- och fraktkostnader, så är det lika bra att du bokför det som inköp av vara. För det är nämligen ingen tull på tjänster och då blir det svårt att bokföra det som tjänst.
http://www.cupsupport.se | http://www.fullpott.se | http://www.kalmarsundsparken.se | http://www.domänstatus.se

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.