Upprätta eget bokslut/årsredovisning?

Anonym
Hej! Det här med ekonomi är inte min starka gren. Jag har insett värdet av att använda bokföringsprogram men det jag tittar på (fortnox) erbjuder inte årsredovisning och bokslut. Jag behöver då köra det i ett annat program. Jag undrar hur svårt det är att göra detta själv i exempelvis word? Resultatrapport och balansrapport ingår i Fortnox.

Jag undrar även om ni vet om man kan registrera gamla fakturor på Fortnox? Planerar att dra igång och köpa programmet först när allt rullar igång, men har redan nu små utgifter jag tänkte bokföra.
4
Hej! Årsredovisning i mindre företag ska upprättas enligt K2-regelverket. (Som enskild firma har man dock möjlighet att göra ett förenklat årsbokslut men driver man företaget som aktiebolag eller handelsbolag är man tvungen att köra enligt K2.) Bokföringsnämnden skriver på sin hemsida: [i]För räkenskapsår som påbörjas efter den 31 december 2016 ska alla företag upprätta årsredovisning enligt ett K-regelverk. Detta gäller redan för aktiebolag och ekonomiska föreningar sedan 2014 (räkenskapsår som påbörjades efter den 31 december 2013). K2 är ett förenklat regelverk som de flesta mindre företag kan välja att tillämpa i stället för huvudregelverket K3.[/i] Bokföringsnämnden har en bra beskrivning: http://www.bfn.se/upload/sv/redovisningsregler/vagledningar/k-regelverk/VL16-10-K2AR.pdf Hos Bolagsverket kan du se färdiga exempel: http://www.bolagsverket.se/ff/foretagsformer/aktiebolag/arsredovisning/exempel-pa-arsredovisningar/exempel-1-1.14475 Bokföringsprogrammens resultat- och balansräkningar är en bra utgångspunkt. Ibland måste man dock stuva om raderna eller göra andra blocksummor men många moderna bokföringsprogram har redan uppställningsformer för resultat och balans så att de passar K2. Själv har jag Amako Bokföring och där är resultat och balans uppställda för K2. Men det ser du lätt om du jämför dina rapporter med Bolagsverkets exempel. Och misströsta inte, det är inte så svårt som det först verkar. Lycka till! :)

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.