Sponsoring

1
Hej,

Jag ber om ursäkt på förhand för min Svenska, men jag hoppas att det blir klart ändå. MIn Fru har eget företag som idrottare/hästbranchen och nu kan vi få en sponsor: vis summa per månad.

Nu vill vi reservera en del av sponsor pengar till ett dag som det verkligen behövs (en buffer). Vi har t.e.x. en lastbill och om det kommer att pajas en gång och så kostar det mycket. Det går inte att driva verksamheten utan lastbil, så det är viktigt för oss att det finns pengar. Hence....buffer.

Om vi får in t.ex. 100/månad, går det på något sätt att spara 100/månad utan att man boka det som inkomst i företaget. Mitt bekymmer är att inkomsten blir för högt nu vi fick sponsor och att vi få betala skatt över 2017...och så försvinner sponsorpengar och buffer (som vi behöver). Betala gärna skatt, men eget företag först.

Det handlar om Enskild firma förresten. Tack för hjälpen.
1009
206
Hej Peter, Då verksamheten drivs som enskild firma tänker jag att expansionsfond kan vara ett sätt. Den funkar så att man skattar en del på det som sätts av (22%) men får sedan tillbaka det när man återför expansionsfonden. Ni kanske ska läsa på lite om det för att se om det passar. Eller ta upp det med er redovisningskonsult.
www.bocekonomi.se - Redovisning, nyföretagande, företagsutveckling

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.