Hur fungerar detta med rapporter egentligen?

3
Jag använder ett något äldre bokföringprogram från 2013. Det var året innan K2 kom. Mitt program har resultat- och balansräkningar uppställda enligt ÅRL.
Jag redovisar numera enligt K2, och behöver resultat- och balansräkningar som stödjer detta. Nu för tiden har de flesta bokföringsprogram uppdaterat sina rapporter till något som typ heter “Resultat- och balansrapport K2”.

Min undran är om de äldre resultat- och balansräkningarna från 2013 skiljer sig något från dagens resultat- och balansrapporter K2?

Finns det anledning att köpa ett nyare program för rapporternas skull?

Jag installerade en demo av ett modernt bokföringsprogram och importerade min SIE4-fil. Tittade sedan på K2-rapporterna, och jämförde dessa med resultat- och balansräkningarna uppställda enligt ÅRL från mitt gamla program. Rapporterna var identiska.

Tacksam för svar!
Mvh!
Micke Anderson
1009
206
Hej, Intressant fråga. Kontoplanen ska väl vara samma som innan K2 så rapporten ska nog vara samma. K2 handlar ju mer om vad och hur man ska bokföra samt hur bokslut och årsredovisning ska vara. Dina rapporter bör vara samma som i ett nytt program. Sen får ju dina rapporter egentligen se ut hur som helst om de är för internt bruk. Du har väl någon som hjälper dig med årsredovisning?
www.bocekonomi.se - Redovisning, nyföretagande, företagsutveckling
3
Hej! Tack för svar! För att börja med att svara på din fråga så har jag precis gjort min första årsredovisning (godkänd), och moms/inkomstdeklaration. Därav mitt intresse för rapporter. Det är lite av nybörjarfråga, och nyfikenhet, över min undran. Jag förstår att rapporter ”endast” är en uppställning av programmets data, och att det spelar förstås ingen roll vad rapporterna kallas, ”enligt ÅRL” eller ”K2”, eller egentligen hur de ser ut. Jag hittar nog det jag sökte efter i ditt svar. Ett par saker; du nämner att kontoplanen är den samma. Om rapporterna är uppbyggda av kontoklasser så är de s.a.s. fristående från individuella konton i dessa klasser? Om så, vilket borde innebära att så länge inte kontoklasserna förändras, så kommer rapporterna att vara samma som i ett nytt program oavsett vilken kontoplan man använder?
3
Hej! Tack för svar! Jag hittar nog det jag sökte efter i ditt svar. Så länge inte kontoklasserna förändras så kommer rapporterna att vara samma som i ett nytt program oavsett vilken kontoplan man använder. För att svara på din fråga så har jag precis gjort min första årsredovisning. Därav mitt intresse för rapporter. Tack igen!

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.