Utländskt företag med svenskt momsregistreringsnummer?

20
Hej!

Jag har gjort inköp till min firma från ett företag inom EU, men enligt fakturan har företaget ett "SE VAT ID" (SE502075309001). Innebär detta att jag ska hantera det som ett vanligt inköp i Sverige? Handlar en del från ex. Tyskland och har alltid behövt tillämpa omvänd momspliktighet.
19
3
Jag är nyfiken på detta också, jag läste nånstans, kan vara på Skatteverkets sida om detta att inom EU så måste alla företag moms registrera sig i länder som de handlar med, är inte säker då. eller så var det på verksamt.se
http://smarttrappstadning.se/
20
Hittade detta: https://www.tmf-group.com/en/services/companies/accounting-tax/vat/country-profile/sweden/ Det verkar ju som att företag med svenskt VAT-nummer betalar in moms till Sverige, och köpet borde då bokföras som vilket annat som helst....?
1468
246
Ja, om bolaget har ett svenskt momsnummer så hanterar du det som ett vanligt svenskt köp. En del företag gör så här som en service till sina svenska kunder för att förenkla, och även förenkla för sig själva om dom har stor verksamhet här med kontor osv, och en del måste göra det.
3
Har du övervägt att starta ett företag på t.ex. Seychellerna? Det kan vara bra att undvika vissa revisionskostnader etc.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.