Frågor gällande fd leasingbil, moms, export, vmb,

1
Hej
Jag har några frågor, uppskattar om någon kan ge bra svar, helst med referenser.
Jag vill driva bilhandel(enskilt firma) och vill veta hur dessa momsfrågor ser ut. Vi tar ett exempel.
Bilens AAA001 historia: bilfirman som importerar nya bilar, sedan leasingfirma, sedan köptes bilen ut av företaget som leasade den innan(använde bilen vidare för tjänsteresor). Sedan köper bilhandel(jag) bilen från företaget för att sälja den vidare. Pris: 80 ex. moms+20moms= 100tkr ink moms.
Fråga 1: Är bilens moms är avdragbar? Momsbil?
Fråga 2: Är hela momsen avdragbar? (jag vet att på leasingavgften så är det halva momsen man få dra, men finns det speciella regler för momsen på försäljning av f.d. leasing bilar, eller säljs de som vanliga firma personbilar?)
Lägger man 20tkr som ingående moms på momsdeklarationen för den månaden?

Sedan säljes bilen till en köpare utanför EU för 84tkr. Personen hämtar bilen och exporterar, och jag får kopior på nya reg. papper från landet som är utanför EU.

Vinst= 84-80=4tkr.
Fråga 3: Ska jag använda VMB på detta, och betala in 4000*0,2=800kr som utgående moms och 3200kr som en del av årsresultatet före skatt? Eller bara registrera summan av liknande vinster(4000kr) som årets resultat före skatt?
Vissa saker kan vara fel formulerade här, boikföringen går på lite annat sätt, men jag tror att ni forstår vad jag menar.
Tack

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.