Hyra ut lokal och garage

Anonym
Hej,

Jag har 2 frågor.

1. Jag har (som privatperson) en fastighet med flera olika hus på tomten. Jag driver ett AB och vill hyra ut ett av husen till företaget. Det används inte alls idag. Jag vill använda det till att bedriva massage i. Vad är reglerna kring detta? För AB:t och mig som privatperson.

2, Vidare vill jag hyra ut mitt garage/förråd till ett annat AB som min son är delägare i. Jag kommer även att hyra ut parkeringsplatser som företagsbilar kommer att stå uppställda på. Vad är reglerna där för mig som privatperson och hans AB. Eller kanske det är bättre att jag hyr ut det först till mitt företag och vidare till hans AB?

Mvh Carina
1472
246
Tyvärr gäller inte dom gynnsamma reglerna om avdrag när man hyr ut till egna eller närstående bolag, så du ska ta upp hyran till beskattning privat. Men det räknas som kapitalinkomst och skatten är 30%. Du får göra skäliga avdrag för kostnader som uthyrningen drar med sig. Hyran ska vara marknadsmässig. Dvs den ska vara densamma som du hade fått betala nån annan för att hyra motsvarande yta på din ort. Går ju att tänja på lite, men man får vara måttlig.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.