Utgående moms i nystartat bola

7
3
Hej

Vi skall starta ett AB (50 kkr), två ägare

Bolaget kommer inte första tiden han intäkter
Om jag inte har intäkter första året får jag då tillbaks all moms jag betalat?
1470
246
Ja, om du kan övertyga skatteverket om att det så småningom kommer intäkter också.
7
3
Hej Tack för snabbt svar Ambitionen är ju det såklart Men på vilken nivå måste man övertyga dem? Ta exempel utveckling av mobilspel eller skapande av musik. Finns inga garantier, men en hög målsättning
1470
246
Det beror mycket på hur ni som personer bakom företaget ser ut. Om det är första företaget, om ni verkar seriösa etc. Dom har börjat med en del frågor vid vissa företagsstarter, men då kan det ofta handla om folk som haft flera företag innan. Då ska man kunna visa att man köpt in saker till verksamheten, att man har lokal osv. Och då räcker det inte med att bara svara att ja, utan då ska det visas upp köpekontrakt, hyreskontrakt mm.
7
3
Så om man hyr lokal som vi precis skall göra vid starten på ett kontrorshotell, men kanske inte räknar med intäkter på första året så kan man räkna med att få momsen åter?
1470
246
Ja, det tror jag nog kommer att underlätta betydligt. Det är vid momsregistreringen som de här frågorna kan komma upp, och kan man visa att man hyr en lokal för ändamålet så ökar ju trovärdigheten och dom ser att det här inte är ett bluff-företag som startas bara för att plocka hem moms och sen läggs ner.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.