Byte från enskild firma till Aktiebolag - hur gör jag?

Anonym
Jag undrar hur kan jag gå från enskild firma till AB ?
1073
139
Nu vet jag inte vilka tillgångar du har i enskilda firman, men om det inte är något stort lager så är det enklaste att starta AB från noll och sedan avsluta enskilda firman i lugn och ro och göra uttag av existerande tillgångar.
4
Vill också starta AB men jag har ett företag i utlandet jag vill flytta till AB dock..
3
Hej! Jag valde att göra såsom ovanstående kommentar säger, dvs startade ett AB och avslutade firman i lugn och ro. Men det finns ett antal fall när det kan vara smart att göra om din firma till AB. Har du lager, stora intäkter, stora skulder, framtida stora vinster, ägande av immatriella tillgångar i firman osv. I så fall kontakta en revisor som på en timme kan hjälpa dig med detta :) Mvh Mattias
1469
246
Man får dock vara lite försiktig med uttrycket *göra om enskild firma till AB *. Det finns i princip inget som heter så, utan man startar alltid ett AB först, och sen får det köpa över tillgångarna, ta över skulder, eventuella fonderingar osv. Även skatteverket använder uttrycket *ombilda enskild firma till aktiebolag* vilket låter lite förvirrande, när det enda som går att ombilda rakt av är handelsbolag till kommanditbolag och tvärtom.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.