Antal anställda? Friskvårdsbidrag

Skatt
Driver aktiebolag och tänkte dra av på företaget mitt gymkort men ser då att för att få gör det måste det gälla all personal på företaget. Jag har en medarbetare som jobbar några strötimmar varje månad och rent krasst blir det en förlustaffär att erbjuda detta. Går alltså back varje månad på honom då. Hur göra? Bara vi två som jobbar.

Följdfråga: när jag jämför med mina konkurrenter på allabolag så tycker jag att många redovisar färre antal anställda än de skriver att de har på hemsidan. Detta är inom rut branschen. Behöver man bara redovisa personal som jobbar mer än en viss procent?
1009
206
Som svar på följdfrågan så är det såa tt siffror på Allabolag kommer från årsredovisningen. Där tar man upp medeltal anställda, dvs om du har 3 personer som jobbar typ 40% var så blir det 1 i årsredovisningen. På hemsida kan man egentligen skriva vad man vill. Det låter ju ofta bättre med flera anställda, så man kanske skriver 3 eller även tar med alla som gått nån timme här och där. När det gäller huvudfrågan så JA, du måste erbjuda alla. Det finns dock en del begränsningar man kan göra. Tex om man jobbar på olika orter/kontor så kan man ha olika. Man bör kunna göra begränsningar även för arbetstid - typ om du jobbar 50% får du bara halva friskvårdsbidraget. (Jag har inte kollat om det finns några rättsfall eller uttalande av Skatteverket på det så jag kan inte säga helt säkert)
www.bocekonomi.se - Redovisning, nyföretagande, företagsutveckling
23
Hej på dig Frågan om friskvård: - Precis som Johan skrev måste du erbjuda alla anställda friskvård, annars anses det vara en skattepliktig förmån! Men enligt Skatteverkets ställningstagande kan det fördelas baserat på arbetat tid. Exempelvis behöver du bara erbjuda din medarbetare 10 % av friskvårdsbidraget som du ger till dig själv om han/hon jobbar 10 % av en fulltidsstjänst. Tänk dock på att betoning ligger på "erbjuda". Du kan informera om friskvårdsbidraget men det är slutligen upp till din medarbetare att inkomma med kvitto och få friskvårdsbidraget utbetalt. Frågan om antal anställda: -Enligt Bokföringsnämnden är det medelantalet anställda som ska anges i årsredovisningen. Fem anställda som jobbar 20 % ska alltså anges som en anställd i årsredovisningen på samma sätt som två anställda som jobbar 50 % ska anges som en anställd i årsredovisningen. Här har du en länk till Skatteverkets ställningstagande om friskvårdsbidrag: https://www4.skatteverket.se/rattsligvagledning/361586.html?date=2017-04-12 Tänk dock på att det ytterst är domstolar som bestämmer hur skatteregler ska tillämpas. Men Skatteverkets riktlinjer är som huvudregel säkra att tillämpa.
En nördig revisor som brinner för att kvalitetssäkra! Hjälper till med redovisning, revision, skatt och rådgivning. Rådgivningen fungerar även utmärkt på distans! Kontakta mig gärna på [email protected]

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.