Bokföra kreditfaktura utan återbetalning

5
Hej.
Hur bokför jag en kreditfaktura som jag inte fick in pengar för?
Denna missade summa förföljer mig vid månadsavstämningarna.
1073
139
Om du vill skapa en ny faktura (i form av kreditfaktura) som neutraliserar en tidigare bokförd kundfaktura bokför du kreditfakturan på samma som som originalfakturan men med debet och kredit omkastade på respektive verifikationsrad. Ett sätt är ju också att bokföra den ej inbetalda kundfordringen som kundförlust.
5
Hej. Inser av svaret att jag formulerat min fråga fel. Jag har redan bokfört kreditfakturan men inte fått in pengarna till bankgirot.
1073
139
Hmm, jag blev inte mycket klokare av det du skrev senast... Jag antog att det var du som vill kreditera en kund för en tidigare skickad faktura. Men du kanske menar att det är tvärtom, att det är du som blivit krediterad av en leverantör?
5
Hej. Jag har bokfört en kreditfaktura från en leverantör. Trodde att jag skulle få summan inbetald men fick inte det. Hjälper det beskrivningen av problemet?
1073
139
Hej, Det var det jag började misstänka efter ditt senaste svar, hade innan trott att det var du som ville kreditera en kund. Om du inte tror du kommer att få betalt alls, så är väl en lösning att neutralisera bokföringen av kreditfakturan (en ändringsverifikation där debet och kredit kastas om) - då blir det i slutändan som att du aldrig blivit krediterad för kostnaden.
128
15
Menar du en kreditfaktura (minusfaktura) eller en vanlig faktura? Kontant eller fakturametoden?
http://www.cupsupport.se | http://www.fullpott.se | http://www.kalmarsundsparken.se | http://www.domänstatus.se

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.