Moms; från en privat person till företag

Anonym
Hej! Kanske detta är en enkel fråga men hoppas att ni kan svara på. Om en person säljer begagnad utrustning till ett företag. Hur funkar det med moms. Måste moms står i fakturan?
Bästa hälsnignar
5
Vad jag vet ska det ej vara moms från privatpersoner då dem ej är momsregistrerade. [quote][b]MOMS VID KÖP FRÅN PRIVATPERSON[/b] Det problemet försvinner av sig självt eftersom det inte finns någon moms att dra av när säljaren inte är momsregistrerad = privatperson. Privatpersonen kan aldrig lägga på moms. Men den kan skriva en faktura i Excel eller motsvarande utan moms och sedan redovisa inkomsten i sin inkomstdeklaration som beskattas som inkomst av tjänst eller kapital beroende på vad det är för tjänst eller sak. [/quote] https://www.momsens.se/far-man-bokfora-kop-av-varor-och-tjanster-fran-privatpersoner Rätt grym sida som tar upp en hel del om företagande och bokföring!
1
Tack för hjälpen!
Anonym
Tack för hjälpen!
1009
206
Hej, Bara ett tillägg ifall du tänker sälja vidare begagnade prylar; vinstmarginalbeskattning - https://www.skatteverket.se/foretagochorganisationer/moms/sarskildamomsregler/vinstmarginalbeskattningavbegagnadevarormedmera.4.58d555751259e4d6616800010756.html
www.bocekonomi.se - Redovisning, nyföretagande, företagsutveckling

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.