Bokföring av reskassa

10
Hej,

Hur går man till väga när man bokför laddad reskassa på i detta fallet ett SL kort?

Måste man bokföra laddningen som en fodring och sen varje resa separat mot denna fodring på något sätt?
Eller räcker det om man bokför totalbeloppet av laddningen som inrikes resa (i detta fallet verkar det vara utan moms på kvittot).

Mvh
Martin
1073
139
Egentligen ska man väl göra som du skriver, bokföra laddningen som en fordring och sen bokföra varje resa för sig och i samband med den bokföringen lyfta momsen. Underlag med moms specifiserad går att skriva ut ifall reskasse-kortet är registrerat på SL. Mycket krångligt förstås så jag skulle väl tro att de flesta bokför endast kvittot vid laddningen och då går miste om att lyfta momsen.
Clara författare
Hej Alla Jag heter Clara författare. Jag var här tidigare letar efter en legit långivare, jag vill tacka och ge en stor uppskattning till detta företag som gjorde det möjligt för mig att rensa bort min skuld, jag fastnade i en ekonomisk situation och jag behövde refinansiera min verksamhet och betala mina räkningar. Till dess att jag träffade den här långivaren som hjälpte mig med det nödvändiga lånet på $ 650 000 USD. Om du måste kontakta något företag med referens för att få ett lån med låg ränta på 5% och bättre återbetalningsplaner och schema. vänligen kontakta detta företag på [email protected] för ett snabbt och säkert lån. Regler

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.