Inköp innan företagsstart

5
Hej,



Jag har några frågor om man startar Handelsbolag, har någon möjlighet att svara vore jag tacksam, har inte så bra koll själv - ännu 🙂



1.) Jag kommer att köpa in en bärbar dator innan företaget har startat upp, går det att föra in den i företaget så att jag får tillbaka de pengar jag har köpt datorn för?



2.) Kan jag få tillbaka momsen på inköpta saker som jag för in i bolaget, eller går den "förlorad"?



3.) Om jag köper en mobiltelefon med privat abonnemang för företaget innan det startar och har utgifter för samtal mm tills företaget har startat upp, går detta att få tillbaka pengar för när bolaget har startat? Alla samtal kommer vara företagsrelaterade.



4.) Den privata mobiltelefon med privat abonnemang som jag hänvisat till i fråga 3 - kan denna sedan flyttas över till företaget? (kanske operatörsspecifikt? .-))



Tack på förhand om någon har möjlighet att svara.



/Hans
589
1
1. Det borde gå, om den är inköpt relativt nära inpå starten av företaget. Ring Skatteverket och kolla, men andra här har fått godtaget liknande saker om det varit maximalt ett par månader innan företagsstart. [br] [br]2. Se svar 1. :) [br] [br]3. Se svar 1 och 2. För att vara på säkra sidan kan du begära specificerad räkning, då syns det ju att samtalen är företagsrelaterade. [br] [br]4. Ja, det tror jag är operatörs/abonnemangsspecifikt.
5
Mycket värdefull information. [br] [br]Mvh [br]/Hans

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.