Fakturera hyra på lägenhet till företag

2
Hyr ut lägenhet till en privatperson som äger ett företag. Personen vill ha en faktura utställd på företaget. Kan jag skriva en faktura på hyra utan att jag gör något fel?
1009
206
Hej, Är det ett företag som ska hyra så kan du ställa fakturan till företaget. Du bör nog ha koll på vem som är din hyresgäst. Men tänk på vad som gäller om den ställs till ett företag. Ska de då kunna låta vem som helst bo där? Så att de kan hyra ut i andrahand som de vill? Kan bli stökigt i värsta fall. Utöver det är det din hyresgäst som ansvarar för att dennes del går rätt till. Tänker på om det är en förmån till ägaren etc. Det behöver inte du tänka på. Så länge du inte är medveten om något fusk och medverkar till det.
www.bocekonomi.se - Redovisning, nyföretagande, företagsutveckling
2
Hej Johan och tack för svar. Lägenhetskontraktet är mellan lägenhetsinnehavaren och en privatperson så den delen är grön. Men den som hyr, dvs privatpersonen, vill ha en faktura utställd på sitt egna företag, antar för att kunna dra av den som en kostnad i bolaget. Min fråga handlar enbart om en faktura får skrivas till bolaget som kund i stället för privatperson?
1009
206
Hej, Är det ett företag som ska hyra så kan du ställa fakturan till företaget. Är det en privatperson som hyr ska fakturan ställas till denne. Dvs det styrs av den som hyr. Just nu kan jag inte komma på en anledning till varför man skulle kunna fakturera någon annan än kunden. Det kanske någon annan här kan svara på.
www.bocekonomi.se - Redovisning, nyföretagande, företagsutveckling

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.