SUF som holdingbolag?

102
22
Hej på er,

Funderar på det här med att ha ett holdingbolag. Normalt sett gör man ju ett AB men det kostar trots allt 50 000kr i aktiekapital för att bildas. Skulle det vara möjligt att istället ha ett SUF - som bara har £1 som krav - istället?

Risker?
36
3
En Ekonomisk Förening ger samma skydd som ett AB, kanske vore något då det ser lite seriösare ut med? Kostar 1100:- att registrera.
Anonym
Det är inte lika hett längre med dessa bolag, dels då UK lämnat EU. Sen som LB nämner finns där ett seriositetsproblem då många undrar varför man har bolag i andra länder. Tom myndigheter kan undra, trots att vi inom EU ska ha "fri rörlighet" och "fri handel".
102
22
[quote="LB" post=58479]En Ekonomisk Förening ger samma skydd som ett AB, kanske vore något då det ser lite seriösare ut med? Kostar 1100:- att registrera.[/quote] Möjligt att det gör - problemet blir att man tar in delägare i form av fler medlemmar. Jag är alltså ute efter ett renodlat bolag "som hanterar värdepapper" och inte ha någon övrig formell verksamhet.
102
22
[quote="Anonym" post=58482]Det är inte lika hett längre med dessa bolag, dels då UK lämnat EU. Sen som LB nämner finns där ett seriositetsproblem då många undrar varför man har bolag i andra länder. Tom myndigheter kan undra, trots att vi inom EU ska ha "fri rörlighet" och "fri handel".[/quote] Nej seriositetsproblemet är en viktig aspekt, förutsatt att man ska ha verksamhet i bolaget, i det här fallet handlar det om ett holdingbolag utan övrig verksamhet. Kan en filial ta utdelning utan att det påverkar ägarbolaget i England?
Anonym
En filial ska fungera som ett aktiebolag så 99% säker att utdelning går bra att ta ut, utan att det påverkar moderbolaget.
36
3
[quote]Kan en filial ta utdelning utan att det påverkar ägarbolaget i England?[/quote] En filial är väl just en filial, utdelning kan väl endast ske genom ägarbolaget? Förhoppningsvis svarar någon av våra medlemmar här på forumet som har den kunskapen. Men jag tror inte detta är möjligt, har haft fel förut iofs.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.