Skapa konto

134
HEJSAN!



Har nu köpt mig en egen version av SPCS (har tidigare bokfört i en god väns dator, men nu importerat företaget till min egen version och dator), och nu tänkte jag ju bokföra det inköpet. Ska väl inte vara några konstigheter tänkte jag.



54XX Programvaror D

2641 Ingående moms D

1930 Bank/check K



Men, nu har jag ju inget konto som heter Programvaror i min kontoplan (BAS2005) ser jag. Jag vet att jag sett det någonstans, men det kanske är här i forumet i någon liknande fråga.



Men i alla fall. Jag måste ju kunna lägga till det kontot på något vis. Men vad ska fyllas i då?

- Kontotyp?

- SRU Nummer?

- Momsrapportkod?

- Övriga grejer där i "lägga till konto"?




ELLER kan jag bokföra SPCS som förbrukningsinventarie? Det är väl i alla fall hur som helst avdragsgillt, eller hur?



Jag fick ju även serviceavtal ett år i och med köpet av SPCS. Kan de svara på sånna här frågor eller är det enbart uppdateringar och likande de hjälper till med?
/ www.peffen.com // Grafisk formgivning för tryck & webb
134
Okej, nu har jag tagit reda på att SRU koden bör vara 531 och kontot bör ha nummer 5420. [br] [br][b]Men är det inget mer jag behöver fylla i då när jag skapar kontot?[/b] [br]Och är det inte konstigt att jag inte hade Programvaror kontot med från början eller? Det fanns inte i min väns program heller (mitt företag där).
/ www.peffen.com // Grafisk formgivning för tryck & webb
45
Om datorn din kostade mer en 5000 + moms. [br] [br]Så kan du göra avskrivningar på den. [br]Om du köpt den från ett företag. [br] [br] [br]Arnas bokför du bara typ [br] [br] [br]summan = Konto du tog det ur. [br]Sen momsen i moms rapporten. [br] [br]OSV
134
Tror du missuppfattade min fråga D. Datorn är ett helt annat spännande kapitel :p
/ www.peffen.com // Grafisk formgivning för tryck & webb
45
Du kan ta upp bokförnings program som kontorsmaterial. [br] [br]Eller så vidare. [br]Om du ska göra bokförningen.
488
Momsrapportkod avser i princip bara 3xxx-kontona, d.v.s. de konton där du bokför försäljning som sedan ska rapporteras vid momsdeklarationen. Koden är för att programmet ska veta vilken moms-procent-sats du har på de olika kontona. [br] [br]För kostnadskontona (tex 5420) kan du hoppa över att fylla i någon momskod, eller fylla i 0 eller nåt liknande.
3
peffen: det är inte speciellt konstigt att kontot inte fanns med, det händer rätt ofta tycker jag. men din viktigaste poäng har du fått rätt: kostnaden förprogrammet "skrivs av" direkt. annat är det om man köper idiotdyra programvaror (typ 3d-program som solidworks, cad etc) och använder dem längre. [br] [br] [br]edit: ett ord föll bort

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.