Underlag för bokföring

16
Jag använder mig av en webtjänst för bokföringen (PromikBook), där jag kan ladda upp alla underlag tillsammans med varje verifikat.

Är det korrekt då att det enda jag behöver spara på papper, är kvitton o fakturor som jag fått i pappersform i original?

Allt annat kan sparas tillsammans med respektive verifikat i digital form på webtjänsten där jag har bokföringen?
1073
139
Ja, så är det väl meningen att det ska vara i denna "new world order". Vad som händer om/när t.ex. PromikBook går i konkurs, är det väl ingen av de "styrande" som har funderat särskilt mycket på. Bokföringslagen säger väl att det är den bokföringsskyldige som ska se till att allt underlag förvaras säkert och då går det ju inte ihop.
Per
Jag har funderat på detta också. Är det inte just original-filerna som skall sparas? För det som laddas upp på ett bokföringsprogram är ju egentligen bara en kopia av filen på din dator. Sen som Stig påpekar så kan ju PromikBook antingen gå i konkurs eller något annat hända med deras servrar och då är det nog lite surt att inte haft några kopior kvar. Själv hade jag sparat originalen och laddat upp underlag för att vara på säkra sidan.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.