Ingående balans?

3
Hej,



Föreningen jag driver hade, säg 4000 kr, kvar på PlusGirokontot vid slutet av 2006. Denna summa ska alltså läggas in i den ingående balansen för Plusgiro-kontot verksamhetsår 2007..?

Vad jag har förstått så måste summan av den ingående balansen bli noll vilket resulterar i att jag då måste skapa en post med -4000 kr för att ta ut överskottet, men räknas överskottet då in i det vi har att röra oss med för 2007?



Vänliga hälsningar



Tommy Öhrström
7
Hur menar du att ingående balansen måste bli noll? [br] [br]Det du menar är förmodligen det sista steget i bokslutsarbetet, att lägga över resultatet till årets vinst? Eller?
3
[quote]Det du menar är förmodligen det sista steget i bokslutsarbetet, att lägga över resultatet till årets vinst? Eller?[/quote] [br] [br]Jo precis. SPCS ger mig varningen "Summa ingående balans på konto 1000-2999 är ej noll". [br]Är väldigt ny på det här och försöker lära mig. Hittills har det gått bra men nu när jag ska avsluta året har jag fått lite problem. [br]Vilka är stegen för att göra ett bokslut? Känns som att jag har missat de flesta och det är där problemet ligger. :-

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.