Ab vad kan gå fel?

5
Tjena, jag och en polare ska starta upp ett AB eller den engelska motsvarigheten med en filial i Sverige, Ingen av oss har någon som hälst erfarenhet utav detta, och jag undrar vad det är som kan skita sig?



Vi kommer vara två stycke som driver AB't våran inkomst kommer att vara hackig så vi kommer inte att betala ut någon kontinuerlig lön till oss utan bara ibland, kommer detta att vara ett problem?



men verkliga frågan är, vad händer ifall vi dra igång företaget, drar in lite pengar, betalar vår skatt och så men missar några blanketter eller vad det nu är man är ansvarig att skicka in. vad är det värsta som kan hända?



Ni mer lite erfarenhet, vad ska man tänka på som ny? Tar man en stor risk ifall man bara drar igång och hoppas på att lära sig med tiden?
758
1
Den största risken ni löper är att en av er drabbas av tuppjuck. :mrgreen:
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
27
Skatteverket har både gratis infoträffar och starta företag-träffar.. [br]Kanske ska gå på dem innan ni startar upp.. [br] [br]Straffet för ett grovt bokföringsbrott eller ett grovt skattebrott är fängelse i lägst sex månader och högst sex år.
www.startaebutik.se
589
1
Men grovt bokföringsbrott, det straffet får man inte av misstag... [br] [br]OM ni kommer att driva svenskt AB måste ni ha en revisor. Kanske (jag vet inte era kunskaper) behöver ni en redovisningskonsult också. Dessa kan ni fråga om det är något ni undrar över. [br] [br]Och som nämnts: Skatteverkets info-träffar är nog bra att gå på.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.