Bokföringsprg.

2
Hej!

Varit en liten ubåt här på forumet ett tag nu, lärt mig mycket om allt och inget ;)



Har själv en liten fundering. Har precis startat en enskild firma. Jag kommer att importera en hel del. Det är då jag kommer till min fråga.

Läste att SPCS har ett prg för enskilda firmor, men det var inte om du hade handel med utlandet. Vad måste man tänka på och vad för prg måste man ha för att klara av det ?



Mvh



Pdr
488
Kan inte detaljerna i de olika programmen. Ring du till programleverantörerna och diskutera saken med dem.
640
5
[quote="pedrut"]Hej! [br]Varit en liten ubåt här på forumet ett tag nu, lärt mig mycket om allt och inget ;) [br] [br]Har själv en liten fundering. Har precis startat en enskild firma. Jag kommer att importera en hel del. Det är då jag kommer till min fråga. [br]Läste att SPCS har ett prg för enskilda firmor, men det var inte om du hade handel med utlandet. Vad måste man tänka på och vad för prg måste man ha för att klara av det ? [br] [br]Mvh [br] [br]Pdr[/quote] [br] [br]Hej och välkommen till ytan! :wink: [br] [br]Jag har själv kört SPCS när jag importerade från Danmark och det var inga problem. [br] [br]MVH [br] [br]R
9
Jag tror inte att det nya programmet SPCS Enskild firma klarar mer än svensk moms t ex. Jag har dessutom upptäckt att programmet inte hanterar ej avdragsgilla kostnader. Nämnde detta på en informationsträff som Skatteverket hade, och de tyckte att det verkade konstigt. Frågan är hur man ska göra om man har ej avdragsgilla kostnader (t ex bjuder kund på mat som kostar över 90 kr)?
sf
[quote="Elva"]Frågan är hur man ska göra om man har ej avdragsgilla kostnader (t ex bjuder kund på mat som kostar över 90 kr)?[/quote] [br] [br]Ja, antingen bokför du bara 90 kr som Representation, eller så bokför du 90 kr som Representation och överskjutande belopp på kvittot som Eget uttag (om det nu går att göra så i programmet, vill säga). [br] [br]Stig Forsberg [br][url]www.enskildfirma.nu[/url]

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.