Årsavslut i SPCS ?

62
Tjena



Har SPCS 200 och ett handelsbolag. Ska nu göra "Årsavslut..." som det så fint heter i SPCS, när jag trycker på den knappen kommer jag till en ruta som kallas "Inställningar" med ingen möjlighet att gå vidare. Jag har manuellt gjort Resultaträkning och Balansrapport och efter det "Låst året". Då kan jag titta på Huvudboken utan att den är preliminär. Efter det testade jag att gå vidare med "Årsavslut" igen, fick upp samma inställningsruta där jag inte hade någon möjlighet att gå vidare.



Jag testade då att skapa nytt år och det gick perfekt, huvudboken verkar fint avstämd och allt verkar frid och fröjd....men är det så ? Min farhåga är att 2006 inte alls är avslutad och att något ligger kvar i programmet och spökar, vad vet ni om detta ?
http://www.drakbutiken.se
488
Det var några år sen jag jobbade i SPCS men jag tror aldrig jag har testat att avsluta ett år innan jag startade ett nytt. Normalt brukar man ha bägge åren i gång ett tag innan allt är klart med det gamla året. När man väl hade gjort Årsavslut var det lite pyssligt att öppna upp det gamla året igen om man kom på något som man ville ändra, har jag för mig, så därför är det ganska praktiskt att låta det vara öppet till nån gång frampå våren.
62
Vad jag förstått utav "hjälpen" i programmet så kan man inte överföra de slutgiltiga IB förrens man har låst året man ska göra bokslut på: [br] [br]Saxat från hjälpen i programmet: [br] [br]"[i]Du kan överföra ingående balanser från det föregående året utan att det föregående året är låst, men du måste i så fall komma ihåg att överföra de slutliga ingående balanserna senare.[/i]" [br] [br]Någon som har erfarenhet från SPCS 200 och "Avsluta år" ?
http://www.drakbutiken.se
206
Låsa året bör du inte göra innan det har gått 5 år, det är den tid du har på dig att överklaga/lämna in en ny deklaration OM du skulle behöva göra några ändringar senare, året skall då inte heller låsas förrän skatteverket åtminstone godkänt din deklaration och alla dina kostnader/avdrag. [br] [br]Jodå visst kan man det, som Karin säger man låter bägge åren ligga öppna under en tid, de slutliga IB har man inte förrän man gjort vanligtvis avskrivningar, omföringar, nollställt resultatet och andra skattetekniska åtgärder...
Skatteverket Tel: 0771-567 567

www.kontrollerabokforing.se
62
[quote="Bokf. Kontrollera"]Låsa året bör du inte göra innan det har gått 5 år, det är den tid du har på dig att överklaga/lämna in en ny deklaration OM du skulle behöva göra några ändringar senare, året skall då inte heller låsas förrän skatteverket åtminstone godkänt din deklaration och alla dina kostnader/avdrag. [br] [br]Jodå visst kan man det, som Karin säger man låter bägge åren ligga öppna under en tid, de slutliga IB har man inte förrän man gjort vanligtvis avskrivningar, omföringar, nollställt resultatet och andra skattetekniska åtgärder...[/quote] [br] [br]Ok, tillbaks till frågan då, någon som vet om man ska använda sig av "Avsluta år" i menyn och hur man isf använder den. För jag kommer då ingenstans och som sagt ovan så har jag fått över min IB så det verkar "grett" så att säga ..?
http://www.drakbutiken.se
206
Nej, vi använder oss inte av årsavslut i menyn, så "hoppa" över det. :wink:
Skatteverket Tel: 0771-567 567

www.kontrollerabokforing.se
62
Fint då vet jag det, skönt att höra det från någon som har använt detta program mer än mig.
http://www.drakbutiken.se

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.