Debitera milersättning

9
Jag har alldeles nyligen fått mitt F-skattebevis och kommer nu att behöva använda min privata bil i tjänsteärenden. Företagsformen är enskild firma och all bokföring kommer överlåtas åt en redovisningsbyrå.



Frågan är nu hur jag själv ska redovisa dessa mil - någon nämnde körjournal - hur fungerar det med en sådan? Vore tacksam över en sammanfattning av det hela, det enda jag vet är att man kan debitera upp till 17 kr / milen skattefritt, men inte hur man gör det...



Tack på förhand
758
1
Kul att du har kommit igång med ditt företagande! [br]Din redovisningsbyrå kommer att visa dig allt du behöver veta. [br]Numer är det 18: - per mil som gäller. [br]Äger du bilen privat, så betalar du med privata pengar allt som gäller bilen. [br]När du använder bilen, så få du ersättning för körda mil. [br]Start - mål - antal mil - syftet med resan, är sådan som du skriver upp i en [br]liten körjournal. :wink:
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
36
Hur blir det om man har ett uppdrag och tar betalt för bilresan av kunden?
758
1
Tar du betalt för resan, så blir det ju en inkomst i ditt företag. [br]Avdraget 18: - per mil kan du sedan dra av i din deklaration. [br]Dom tar således ut varandra. :wink:
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
30
Jag tar aldrig mindre än 35:-/mil, naturligtvis + moms. [br]Du ska väl inte bedriva välgörenhet med Ditt företag? [br] [br]/ Johan
Att bekymmer tar död på fler människor än arbete beror på att fler människor bekymrar sig än arbetar.
758
1
[quote="Baronen"]Jag tar aldrig mindre än 35:-/mil, naturligtvis + moms. [br]Du ska väl inte bedriva välgörenhet med Ditt företag? [br] [br]/ Johan[/quote] [br] [br] :o Det beror väl på lite vad det gäller... [br]Ska du göra ett uppträde på ett dagis och ska åka 120 mil, så lär du [br]inte få ut 35: - per mil plus moms. plus arvodet. [br]Ska du däremot åka några mil, så spelar det ingen större roll. [br] [br]Jag har flera exempel på tjänsteproducerande företag, som formligen har prisat sig ur marknaden - bara genom att ta ut för mycket i resekostnad.
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
36
ska man bokföra kostnaderna man har med resorna med egen bil eller ska man bara föra körjournal och sen dra av det i deklarationen?
1616
4
Glöm inte att använda egen utrustning så som bil ger en värdeminskning av bilen. Det är vill säga inte bara bensinen som ska betalas utan även andra avgifter för att kunna erbjuda denna tjänst. Dessa avgifter kan bestå i slitage och medförda reparationer, försäkringar mm. [br] [br]Men visst Stefan har rätt att i många fall är det svårt att ta et högre pris. Det hela handlar om vad kunden är villig att betala. Kanske den rent av finner större intresse i att själv komma till er. [br] [br]Med vänliga hälsningar [br] [br]Magnus Olsson [br][b]Uddatorp AB[/b]
Må väl!

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.